‘We moeten alles opnieuw uitvinden’

Virtual Reality begint langzaamaan de weg naar het mainstreampubliek te vinden. Het VR-filmfestival Kaleidoscope World Tour trekt met het beste werk van onafhankelijke kunstenaars de wereld rond en deed afgelopen vrijdag EYE aan. VPRO Cinema sprak daar met de Nederlandse maker Daniël Ernst over de wonderlijke wereld van virtual reality.


Verwondering en verbazing worden nadrukkelijk uitgesproken op het VR- filmfestival. In één gebouw zijn mensen net door de lucht gevlogen, hebben ze onder water haaien gezien en zijn ze vanuit een geanimeerd huisje op de Dam het heelal in gezweefd. Tijdens de Kaleidoscope World Tour zijn verschillende VR- films te zien, van live action tot animatie. Met de brillen van Occulus Rift of de Samsung VR Gear kun je nu eindelijk midden in een film zitten, en zelfs actief deelnemen.

Lees verder op VPRO Cinema

Dit artikel verscheen in maart 2016 op VPRO Cinema.