VPRO Gids: Het gewicht van de kroon

In het tweede seizoen van de groots opgezette dramaserie The Crown is ook aandacht voor de keerzijde van het koningschap van Elizabeth II.

Het is 1956. Elizabeth II is nu vier jaar koningin van het Verenigd Koninkrijk. Ze heeft twee kinderen, Charles en Anne. Haar huwelijk met prins Philip is best goed. De premier, Sir Anthony Eden, is bezig de Suezcrisis op te lossen. Nog geen aflevering verder is de premier afgetreden, slaapt de Queen alleen en staat haar huwelijk op knappen. Zo begint het tweede seizoen van The Crown, waarin de vorstin voor nog meer affaires, intriges en politieke problemen komt te staan. Dit alles weer met ijzersterk acteerwerk en prachtige beelden.

Lees verder op VPRO Cinema

Dit artikel verscheen in december 2017 in de VPRO Gids en op VPRO Cinema.